Brandblussers schuim

Brandblussers schuim voor thuis en op kantoor

Om een brand te blussen zijn er diverse middelen en manieren beschikbaar. De meest effectieve is natuurlijk middels brandblussers, waarmee relatief kleine branden snel ingedamd kunnen worden. Binnen het kader van brandblussers zijn weer verschillende opties beschikbaar en de brandblussers met schuim zijn voor thuis en kantoorgebruik een uitstekende keuze.

De brandblussers met schuim werken op basis van water en hierbij zit een schuimvormend middel. Bij het spuiten met deze brandblusser vormt zich door het water automatisch een schuimlaag en dat zorgt in een beperkte vorm voor koeling. Belangrijker nog is dat het zuurstof wegneemt, wat natuurlijk de belangrijkste voeding voor vuur is.

Weinig schade

Het gebruik van een brandblusser komt altijd met nevenschade. Dit heeft te maken met dat dingen beschadigd raken door het vuur en als het op plekken is waar eigenlijk geen water mag komen, dan zorgt de brandblusser daarvoor. Is het een kleine brand en mag water absoluut niet gebruikt worden? Dan is een blusdeken wellicht een interessantere optie.

Wordt de brandblusser met schuim alsnog ingezet, dan is dat de beste optie voor thuis- en kantoorgebruik. Dit omdat het van alle soorten brandblussers voor de minste schade zorgt. Ook kent het door het toevoegen van lucht een vrij lange gebruiksduur, waardoor de blusser een goed middel is om binnenshuis in te zetten.

Met het oog op de ravage en schade die kan ontstaan bij een brand, zijn de brandblussers met schuim de beste keuze. Dit is een zeer effectieve manier om vuur te blussen en niet voor niets wordt dit type blusser veelvuldig aangeschaft voor thuisgebruik en kantoren. Maar als u op zoek bent naar meer of aanvullende middelen, dan zit u hier natuurlijk ook goed. Wij hebben alles wat u nodig heeft.

Verschillende soorten brandblussers met schuim

Naargelang de situatie zijn er verschillende brandblussers met schuim verkrijgbaar. Die variëren vooral in omvang en literinhoud. Gaat het om een kleine ruimte, dan heeft u wellicht aan de blusser van 2 liter voldoende. Is de ruimte wat groter? Dan is het verstandig om voor de 6 liter brandblusser te gaan. 

Ook verschillen de brandblussers met schuim onderling nog wat in capaciteit en blusvermogen, dus let daar op bij het aanschaffen van zo’n blusser. Komt u er niet helemaal uit? Heeft u nog vragen over onze brandblussers met schuim, over de brandblusser keuren of welke oplossing voor u het beste is? Wij helpen u graag verder. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact met ons op